Tuesday 19 February 2019

ACI Marina Umag

Umag, grad i luka na sjeverozapadnoj obali Istre, prvi je nautički ulaz u Hrvatsku iz središnje Europe, udaljen svega 40 km od Trsta i 50 nautičkih milja od Venecije. Grad datira još iz rimskih vremena i smješten je u atraktivnom zaljevu, čiji je najljepši ukras prestižna ACI marina Umag. Marina raspolaže s 475 vezova, prima megajahte do 40 m dužine, a već 14 godina ponosi se  Plavom zastavom, jamcem besprijekorne čistoće mora i vrhunske opremljenosti. 2007., i 2008. godine ACI-jeva marina Umag proglašena je najboljom marinom na hrvatskoj strani Jadrana.
Budući da je neposredna okolica Umaga dom nekih od najboljih hrvatskih vina koje prati superiorna gastronomska ponuda, ACI-jeva marina Umag idealna je polazna luka za sve nautičare u potrazi za gastro i eno-doživljajima. Osim toga, Umag se, zahvaljujući iznimnoj tradiciji sportskog i rekreacijskog turizma, smatra sportskom prijestolnicom Istre pa svojim posjetiteljima omogućuje bavljenje nizom sportskih aktivnosti – od golfa, tenisa i biciklizma, do ronjenja, planinarenja i speleologije.

Jeste li znali da…

… je sjeverozapadna Istra sa čak 85 teniskih terena vodeća teniska destinacija u Hrvatskoj. Uz to, na samo 500 metara zračne linije od ACI-jeve marine Umag nalazi se teniski kompleks Stella Maris, u kojemu se već od 1990. godine godine svakog srpnja održava najugledniji teniski turnir u regiji – ATP Croatia Open.
… su u Umagu i njegovoj neposrednoj blizini neki od najboljih restorana, konoba i vinarija koji spadaju u sam vrh istarske i hrvatske gastronomske i enološke scene. Tradicionalna jela koja pripravljaju te čuvena crna i bijela vina nastala od autohtonih sorti tijekom boravka u Isti jednostavno morate kušati.
…je ACI marina Umag osvajač priznanja “Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku”.
… su ACI marine postale dio globalne mreže Tesla Destination Charginga – električnih punionica za automobile na električni pogon.

Vezovi

– 475 vezova u moru s priključcima za vodu i struju
– 40 mjesta za smještaj plovila na kopnu
mogućnost prihvata jahti do 40m dužine

Sadržaji

  • recepcija s mjenjačnicom, bankomat
  • restoran, prodavaonica mješovitom robom i prehrambenim artiklima, prodavaonica nautičke opreme i odjeće
  • kozmetički salon
  • servisna radionica, travel lift nosivosti 100 tona
  • sanitarni čvor sa zasebnim odjeljkom za invalide, praonica rublja
  • parkiralište za osobna vozila
  • wlan sustav za pristup internetu
  • crpka za gorivo
Tesla Destination Charging:
  •  2 Tesla Only električne punionice snage do 22kW
  • 1 Tesla Universal električna punionica snage do 22kW
Povezanost
Umag je dobro cestama povezan s cijelom Europom, a u krugu stotinjak kilometara nalaze se tri međunarodne zračne luke Pula (80 km), Trst (70 km) i Ljubljana (134 km). Udaljenosti: Trst – 40 km, Milano – 470 km, Graz – 330 km, Beč – 540 km, München – 450 km, Budimpešta – 640 km.

Uplovljavanje

Pri uplovljavanju posebnu pozornost treba obratiti na pličinu Paklena koja se nalazi pola milje sjeveroistočno od ulaza u luku. Pličina Paklena označena je svjetionikom karakteristika B C Bl (2) 8s 10m 8/6 M. Točan položaj pličine Paklena je 45°26,5’ N 13°30,3’ E. Luka je otvorena prema sjeverozapadu, a u luku se uplovljava između osvijetljene crvene plutače (C Bl 3s 2M) i zelene neosvijetljene plutače. Sjeverno, odmah do crvene plutače, na jednom grebenu stoji oznaka koju se mora zaobići s južne strane (crno-žuta). Preporučljivi kurs pri uplovljavanju je 60°. Svjetlo na lukobranu (C Bl (3) 3s 8m 4M) uočljivo je nakon zaobilaženja plutača. Dubina vode u tako označenom kanalu iznosi 4 m.
Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100-15, MK-1 i Plan 1.

No comments:

Post a Comment