Friday 29 March 2019

ACI marina Dubrovnik

O marini

Na jugu Dalmacije, gdje prestaje niz jadranskih otoka i počinje otvoreno more, u podnožju brda Srđ smjestio se biser Jadrana i počasni stanovnik UNESCO-ova popisa zaštićene svjetske baštine. Grad Dubrovnik datira iz 7. stoljeća, a uz bogatu kulturnu i turističku ponudu, samo 6 km od stare gradske jezre, na ušću rijeke Omble, skriva i jednu od najljepših jadranskih marina.
Već 15 godina ACI marina Dubrovnik okrunjena je Plavom zastavom za besprijekornu čistoću mora i zaštitu okoliša, dok je u akciji Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku četiri godine zaredom (2010., 2011., 2012 i 2013.) proglašena najboljom marinom na Jadranu (u kategoriji marina od 250 do 450 vezova).
Ova ACI marina jedna je od najsigurnijih za privez, čuvanje i održavanje plovila, a tijekom cijele godine pruža utočište za 380 plovila u moru i 140 na kopnu te prima i megajahte do 60 metara dužine.

Golf u ACI marini Dubrovnik: jedinstveni projekt ACI Golf Range od srpnja 2017. godine!


Obalno područje dubrovačke regije kojoj pripadaju otoci Korčula, Mljet, Lastovo i grupa Elafitskih otoka te poluotok Pelješac ACI marinu Dubrovnik čine idealnom polazišnom točkom za potpunu nautičku avanturu. S obzirom na mediteranski, orijentalni i kontinentalni utjecaj na kuhinju ovoga kraja i najistančanijim okusoljupcima pružit će jedinstveno gastronomsko iskustvo, dok će posjetiteljima željnim aktivnog odmora žeđ utažiti ponudom mnogih sportskih aktivnosti – od ronjenja i istraživanja dubrovačkog podmorja i zaštićenih podvodnih arheoloških nalazišta do tenisa, penjanja i uzbudljivih avantura u parku Prevlaka.

Jeste li znali da…

…na ulazu u Knežev dvor, najvažniju javnu zgradu u Dubrovniku, u kojem se nalazilo sjedište vlade i aktualnog kneza, stoji znakovit natpis Obliti privatorum publica curate (Zaboravite vlastite probitke i skrbite se za zajedničke).
…se Dubrovačke ljetne igre tradicionalno otvaraju izvođenjem ‘Himne slobodi’ prema tekstu Ivana Gundulića i glazbi koju je skladao Jakov Gotovac.
…je zadnja iskra dubrovačke samostalnosti upaljena 1813. tijekom kratkotrajnog ustanka protiv francuske vlasti pod vodstvom Ðiva de Natalija, koji je prekinuo ulazak austrijskih trupa.
… su ACI marine postale dio globalne mreže Tesla Destination Charginga – električnih punionica za automobile na električni pogon.

Vezovi

– 380 vezova u moru
– 120 vezova za smještaj plovila na kopnu
– prihvat megajahti do 60 m dužine

Sadržaji

  • recepcija s mjenjačnicom  i prodajnim punktom modnih dodataka iz ACI kolekcije, bankomat
  • restoran, caffe-bar,
  • pivnica, internet caffè, supermarket, trgovina nautičkom opremom
  • charter agencije
  • ACI Golf Range
  • tenisko i boćarsko igralište, igralište za mali nogomet na umjetnoj travi,
  • dječje igralište “Gusarski brod”
  • bazen, frizerski salon, salon za masažu, fitness na otvorenom
  • sanitarni čvor sa zasebnim odjeljkom za invalide, praonica rublja
  • servisna radionica, travel liftovi nosivosti 60 i 130 tona
  • wlan pristup internetu
  • crpka za gorivo
  • bankomat
Tesla Destination Charging:
  •  2 Tesla Only električne punionice snage do 22kW
  • 1 Tesla Universal električna punionica snage do 22kW

Uplovljavanje

Širina fjorda Rijeka dubrovačka, na čijem se kraju nalazi ACI marina, sve do lako uočljivog samostana u mjestu Rožat iznosi 170 do 400 m. Orijentir pri prilaženju ušću Rijeke dubrovačke je otočić Daksa koji se može oploviti sa svih strana, a na sjevernom rtu otočića nalazi se svjetionik (B BL 6s 7m 10M). Točna pozicija svjetionika je 42°40,2’ N 18°03,5’ E. Ulaz u ušće Rijeke dubrovačke označen je svjetionikom na rtu Kantafig (CZ BL 2s 8m 4M). Put uz korito rijeke vodi vas do svjetionika Mokošica (C BL 3s 6m 4M) i dalje prema ACI marini Dubrovnik. Od Rožata fjord se sužava i postaje plići. Dubina mora iznosi 3 – 5 m. Noću je marina osvijetljena reflektorima, a od riječnih struja zaštićena je dugačkim lukobranom.
Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 27, 100 – 28, 50 – 20, MK-26 i Plan 83.

No comments:

Post a Comment