Friday 29 March 2019

ACI marina Korčula

O marini

Grad Korčula, smješten na sjeveroistoku istoimenog južnodalmatinskog otoka, jedan je od najljepših i najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na hrvatskoj obali, ali i Mediteranu, te ga se s punim pravom naziva i malim Dubrovnikom. ACI marina Korčula smještena je, pak, uz samu povijesnu jezgru grada s tako laskavim epitetom.
Marina pruža nezaboravan pogled na stoljetnim kamenim zidinama opasan grad, raspolaže sa 159 vezova u moru i 16 mjesta za smještaj plovila na suhom (suhi vez za brodove).
2013. godine, u akciji Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, ACI marina Korčula nagrađena je Priznanjem za 3. mjesto u kategoriji Najbolje male marine na Jadranu.
Grad Korčula dom je najstarijeg hrvatskog pravnog zbornika, drugog kod Slavena – Korčulanskog statuta iz 1214. godine, a diljem svijeta poznat je i kao mjesto rođenja slavnog istraživača i svjetskog putnika Marka Pola.
ACI marina Korčula izvrsna je polazišna točka za istraživanje života tog pustolova, ali i bogate povijesti grada, odnosno svega onoga što mu je osiguralo privilegiranu poziciju među gradovima na hrvatskim otocima.

Jeste li znali da…

…otok Korčulu okružuje 19 manjih otočića s prekrasnim plažama – svaki od njih prava je poslastica za nautičare.
…su korčulanski pomorci i putnici često u svoj zavičaj donosili običaje i spektakle koji su im se svidjeli – tako je nastala i više od četiri stotine godina stara viteška igra Moreška, dinamični bojni ples s mačevima, obračun crnih i bijelih vitezova koji se zadržao i koji se još pleše odnosno “bala” jedino u Korčuli.

Vezovi

– 159 vezova u moru
– 16 mjesta za smještaj plovila na kopnu (suhi vez za brodove)
– prihvat megajahti do 45 m dužine

Sadržaji

    • recepcija s mjenjačnicom i s prodajnim punktom modnih dodataka iz ACI kolekcije, bankomat
    • restoran, caffe-bar, mini-market,
    • prodavaonice nautičke opreme, kućanskih potrepština i darovnog programa, frizerski salon,
    • servisna radionica, dizalica nosivosti do 10 tona
    • sanitarni čvor sa zasebnim odjeljkom za invalide
    • parkiralište za osobna vozila
    • wi-fi pristup internetu
    • crpka za gorivo nalazi se 0,5 km od ACI marine
    • cjelogodišnji granični prijelaz u gradskoj luci
    • mogućnost najma soba i apartmana (od 06. do 10.mjeseca)
Tesla Destination Charging:
  • 1 Tesla Only električna punionica snage do 22kW
  • 1 univerzalna električna punionica Tesla Universal snage do 22kW

Povezanost

Grad Korčula je s kopnom povezan redovnom trajektnom linijom do Orebića na poluotoku Pelješcu, odakle se stiže i do međunarodne Zračne luke Ćilipi pokraj Dubrovnika (130 km).
S Pelješca se trajektom može i do kopna u grad Ploče. U tijeku turističke sezone postoji više puta dnevno trajektna veza između grada Korčule i mjesta Drvenik na Makarskom primorju.
Prema Splitu postoji svakodnevna katamaranska veza, a iz Vele Luke (40 km) do Splita trajekti također prometuju svaki dan. Korčula je sezonskim trajektnim linijama povezana i s Rijekom i Dubrovnikom.

Uplovljavanje

Korčula je grad i luka na sjeveroistočnoj obali istoimenog otoka. Luka je podijeljena na istočni i zapadni dio. U istočnome dijelu smještena je ACI marina. Ako uplovljavate iz pravca Hvara kroz Pelješki kanal kao orijentir poslužit će vam crveni svjetionik (C BL 2s 7m 4M), točna pozicija: 42°57,8’ N 17°08,4’ E. Marinu ćete ugledati zaobilazeći taj svjetionik i cijeli poluotok opasan markantnim gradskim zidinama i lako uočljivim zvonikom katedrale. Ulaz u marinu s južne strane lukobrana označen je zelenim svjetionikom (Z BL 5s 7m 4M). Ako dolazite s juga, najsigurnije je oploviti svjetionike Sestrice (B BL (4) 15s 18m 11M) i Stupe velike (C BL (pot.) 3s 9m 3M ) sa sjeverne strane te se nakon toga orijentirati prema zelenom svjetioniku u istočnome dijelu gradske luke (Z BL 3s 7m 2M). Za ljetnog nevremena treba izbjegavati zapadni dio gradske luke.
Napomena: Preporučuje se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100 – 25, 100 – 27 i MK – 22.

No comments:

Post a Comment